Finastro

Tervetuloa astrologisille sivuilleni! Tämän blogin tarkoitus on syväluodata astrologiaan - sekä omaan syntymäkarttaan.

maanantai 15. tammikuuta 2007

Auringon merkitys

Auringon merkitys syntymäkartan eli horos- koopin tulkinnasssa on suuri. Sen tähden kysymmekin yleensä toiselta mikä tämän täh- timerkki on. Tähtimerkillä tarkoitamme siis oikeastaan aurinkomerkkiä.
Aurinko on eittämättä tähti, mutta astrolo- giassa katsomme myös muita tekijöitä - kuuta ja Aurinkoa kiertävää kahdeksaa planeettaa. Mennäänpä nämä järjestyksessä, lähin ensim- mäiseksi: Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto.
Huomasit kenties että listalta puuttui Tellus eli Maa. Kolmas kivi Auringosta. Tämä johtuu siitä, että länsimainen astrologia tarkastelee ihmisen elämää ihmisen näkökulmasta, Maasta käsin. Tämä on n.s. geosentristä eli maakeskeistä astrologiaa. Mutta Maallakin on toki merkityksensä astrologiassakin - itseasiassa se kaikkein suurin: kaikki on maalähtöistä, eli meistä itsestämme kiinni. Huolimatta siitä minkälainen syntymäkartta kenelläkään on, sen potentiaali ei tule esiin ellei sen hyväksi tehdä töitä, kuten maanviljelijä palstallaan.
Palataksemme Aurinkoon, ei tarvitse kuin katsoa taivaalle ja ymmärtää, että siinä on kaiken elämän edellytys. Ilman sitä ei olisi elämää. Astro- logiassa tämä heijastuu siinä tosiasiassa, että meidän jokaisen tulee olla oman elämämme tähtiä. Ei itsekeskeisesti, mutta itselähtöisesti. Jotta voimme heijastaa omaa valoamme ympäristöömme, ja odottaa saavam- me valoa - lämpöä, rakkautta, rehteyttä tms - myös takaisin. Olkaamme siis kaikki tähtejä, ja tuikkikaamme omassa valossamme. Se ei ole keneltäkään pois. Päinvastoin.

Ei kommentteja: