Finastro

Tervetuloa astrologisille sivuilleni! Tämän blogin tarkoitus on syväluodata astrologiaan - sekä omaan syntymäkarttaan.

tiistai 16. tammikuuta 2007

Elementit

Länsimainen astrologia jakaa eläinradan 12 tähti- merkkiä neljään elementtiin. Nämä ovat tuli, maa, ilma ja vesi. Jokaista elementtiä on siis kolme, ja jokaista niitä leimaa samat tunnusmerkit ja lainalaisuudet kuin mitä olemme luonnossa tottuneet näkemään.

Tuli = sydän, sielu, aloite, toiminta
Maa = keho, käytännöllisyys
Ilma = järki, analyyttinen mieli
Vesi = tunne, tarve


Eri elementit sopivat eri lailla yhteen. Otetaan esimerkkinä maa ja vesi. Näiden katsotaan perintei- sesti sopivan hyvin yhteen. Mutta ajatellaan maata, jossa on liikaa vettä - siitä tulee mutaa. Jos siinä on taas aivan liian vähän, se kuivuu ja muuttuu jopa erämaaksi. Me ihmiset reagoimme muihin ihmisiin samaan tyyliin. Jos yhdellä on paljon maamerkkejä kartassaan, hän vetää puoleensa vesimerkkejä, ja lopputulos saattaa olla molemmille hyvä. Kunhan siinä on tasapaino - ei mutaa eikä aavikoitumista vaan rehevää viljelysmaata, jossa suhdekin voi kasvaa.

Tulimerkkejä ovat Oinas, Leijona ja Jousimies.
Maamerkkejä ovat Härkä, Neitsyt ja Kauris.
Ilmamerkkejä ovat Kaksonen, Vaaka ja Vesimies.
Vesimerkkejä ovat Rapu, Skorpioni ja Kalat.

Samoin jos meissä itsessämme on paljon tulta, ja vähän ilmaa, meillä saattaa olla tapana syöksyä ojasta allikkoon ajattelematta seurauksia. Tai jos paljon ilmaa ja vähän tulta, meillä saattaa olla ideoita vaikka muille jakaa, mutta meiltä voi puuttua tarvittava aloitekyky. Elementtien jako syntymäkartassa kertoo aika paljon siitä, missä meillä on kehittämisen varaa.

Ei kommentteja: